Šī trakā, trakā, trakā pasaule

2015, gada 20. jūnija  Rīgas Eiropraida gājienā ir piedalījušies 5000 cilvēki. No vienas puses tas ir maz, pat salīdzinot ar organizētāju pieteiktajiem 20000 cilvēku. Priecē, ka pret gājienu ir izteikušies 75% aptaujāto rīdznieku. No otras puses jāsaprot, ka homoseksuālisms visur tiek propagandēts kā pieņemams dzīves veids (piemēram, ar kino un televīzijas staprniecību) un, paaudzēm mainoties, ar laiku noraidošu viedokļu skaits var stipri samazināties.

Tiek plaši stāstīts, ka arvien vairāk valstu legalizē homoseksuāļu savienības. Mazāk ir zināms par to, ka arī lielas solīdas korporācijas steidzas ierindoties LGBT draudzīgo darba devēju sarakstos (piemēram, šajā). Viss tiek pasniegts kā cīņa par visu cilvēku vienādām tiesībām – neatkarīgi no ādas krāsas, tautības, dzimuma, veselības stāvokļa, seksuālās orientācijas. Bet īstenībā mērķis drīzāk ir iegūt vairāk lojālu klientu. Ja kristieši izvēlētos boikotēt tādas kompānijas, kā piedāvāja ASV protestantu mācītājs Franklīns Grehems (Franklin Graham),  tie satiktos ar informacionālā laikmeta „moceklību”: būtu jāatteicas no Facebook, Twitter, Google, Apple, HP, Microsoft, Dropbox, Amazon un daudziem citiem zīmoliem (vairāk par to var izlasīt rakstā angliski).

Katram, kas izvēlas amorālu darbību, jāparāda tā sev pašam kā labu, citādi, pēc Aristoteļa mācības, cilvēks nevarētu to izvēlēties (varam ieteikt labu rakstu angļu valodā par uzspiestu homoseksuālisma racionalizāciju). Šaja situācija atliek cerēt uz Katoliskās Baznīcas konsekvenci, kas gadsimtiem atbalstīja tikumību un nosodīja grēku. Tajā pašā garā izteicās pāvests Francisks enciklikā „Laudato si’”, atkārtojot, ka cilvēkam jāpieņem kā Dieva dāvana atšķirība starp dzimumiem (155. paragrāfs, komentārs angliski ir atrodams šeit).

Sakarā ar šīs nedēļas notikumiem arhibīskaps Z. Stankevičs aicināja lūgties  Litāniju Vissvētajai Jēzus Sirdij un gandarīšanas lūgšanu Vissvētajai Jēzus Sirdij. Tas noteikti jādara, kā arī jālūdzas par bīskapiem, kas rudenī piedalīsies ģimenes jautājumiem veltītajā Sinodē: lai Svētais Gars iedrošina viņus atkārtot Baznīcas mācību par laulību un dzimumiem skaidrā un nepārprotamā veida!

Antons Mežeckis

Šis ieraksts tika publicēts Kristietis pasaulē. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

3 Responses to Šī trakā, trakā, trakā pasaule

  1. Ļoti trāpīgi izvēlēts virsraksts. Vēl viens arguments, lai ‘izvēlētos Latvijas preci’. Taču ņemot vērā, ka daudzi Latvijas ražotāji pieder ārvalstu īpašniekiem, ‘apzinīgam’ kristietim būtu jātērē laiks uz nauda, lai pētītu uzņēmumu reģistra datus …
    Pat mūsu ‘mātes organizācija’ FIUV lieto Google programmatūru un serverus (sk. Blogger) un serveri. WordPress gan laikam ir ‘tīrs’.

    Patīk

    • Antons Mežeckis saka:

      Laikam boikotēšana nav realistiska pieeja. Katoļi masveidā neizbrauc no Europas valstīm vai ASV valstīm tādas likumdošanas dēļ, tāpat kā nemūk no korporācijām. PSRS laikā ticīgie netika pie leieliem amatiem, bet strādāja padomju sistēmā. Jālūdzas, lai Dievs dod spēku iztrurēt kārdinājumu vai vājāšanu gadījumā.

      Patīk

  2. “lielas solīdas korporācijas steidzas ierindoties LGBT draudzīgo darba devēju sarakstos (piemēram, šajā).”

    Augšminētajā rakstā minēta arī amicus curiae vēstule ASV Augstākajai Tiesai, ko iesniegušas 379 kompānijas, ieskaitot Amazon, Google (= gmail, = Facebook), General Electric, Intel, Microsoft (nav pārsteigums), Procter & Gamble, PricewaterhouseCoopers LLP u.t.t. no dažādām tautsaimniecības nozarēm. Vēstules autori apgalvo, ka pseidolaulību neatzīšana kavē rekrutēt talantīgus darbiniekus. Par pašu izskatāmo lietu Obergefell vs. Hodges lasīt šeit un šeit.

    Patīk

Komentēt