Gregorisko dziedājumu kursi-meistarklase Rīgā

Tā kā Una Voce statūtos ietilpst uzdevums veicināt Romas rita sakrālās mūzikas mantojuma, īpaši gregorisko dziedājumu, saglabāšanu kā Baznīcas dievkalpojumu organisku sastāvdaļu, Una Voce Latvija ar prieku atbalsta gregorisko dziedājumu grupas Schola Sancti Meinardi iniciatīvu Gavēņa laikā rīkot intensīvas mācības šajā Romas ritam īpaši piederīgajā dziedāšanas veidā. Lūk, te arī sludinājums.

Schola Sancti Meinardi
aicina uz

GREGORISKO DZIEDĀJUMU KURSU-MEISTARKLASI

2016. gada 4. un 5. martā.

Vieta: Rīgā, Sv. Marijas Magdalēnas draudzes mājā, Klostera ielā 4 (Liepas zālē).

Laiks: Piektdien, 4. III, 17.00–20.00

Sestdien, 5. III, 9.00–17.00

Programmā: Sv. Mises un kanonisko stundu dziedājumi.

Meistarklases noslēgumā – kopīgi dziedāta Sv. Mise Romas rita tradicionālajā formā Sāpju Dievmātes Baznīcā 5. martā plkst. 15.00.

Uz Sv. Misi aicināti visi, ne vien kursu dalībnieki!

Nodarbības vadīs:
Adrija Čepaite, Grācas konservatorijas maģistre gregorikā, diriģēšanā un ērģeļspēlē, kā arī gregorikas un polifonijas ansambļa “Graces and Voices” vadītāja;

Mindaugs Kubiļus, Viļņas universitātes Filozofijas fakultātes pasniedzējs un ansambļa Schola cantorum vilnensis (Viļņa, Lietuva) dibinātājs.

Uz kursu-meistarklasi lūgums pieteikties pie Andra Amoliņa (tālr. 29758479, e-pasts: andrisxamolins@gmail.com) līdz 28. februārim. Dalības maksa kursā 5 EUR. Var piedalīties arī nepilnu laiku.

Šis ieraksts tika publicēts Baznīca Latvijā, Baznīcas mūzika, Gregoriskie dziedājumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Gregorisko dziedājumu kursi-meistarklase Rīgā

  1. Mar saka:

    Liels prieks par šādu Schola Sancti Meinardi iniciatīvu. Lai Dievs svētī jūsu pasākumu! Lai Dievmātes un svēto lūgšanas gādā par labu izdošanos! Lai Sv Cecīlija, Sv Gregorijs Lielais, Sv Efrems, Sv Jāzeps no Kupertino, un citi mūzikālie svētie, kā arī eņģeļu kori – un pats Sv Meinards – nāk jums talkā!

    Ar interesi gaidīšu atreferējumu ar ilustrācijām.

    P.S. Vai kursu dalībnieki ar nodarbību vadītājiem sazināsies lietuviski? Latviski? Varbūt latīniski? 🙂

    Patīk

  2. Atbalsojums: Tradicionālā Sv. Mise un gregoriskie dziedājumi Rīgas centrā | Una Voce Latvija

Komentēt