Vasaras rekolekcijas Lietuvā

“Vai Tevi Dievs aicina? Tiec skaidrībā.” Ar šādu saukli Svētā Pētera priesteru brālība (FSSP) pirmo reizi rīko starptautiskas rekolekcijas, kurās piedalīties aicina Baltijas un Ziemeļvalstu jaunekļus un nelaulātus vīriešus vecumā no 16 līdz 35 gadiem, kuri vēlas izzināt, vai viņiem Dievs ir sūtījis paaicinājumu uz priesterību un kalpošanu tradicionālajā latīņu ritā.

Rekolekcijas notiks Benediktīniešu klosterī no 23. līdz 28. jūlijam Palendros, netālu Ķelmes rajonā (koordinātes), apmēram 165 km no Rīgas. Lauku klusumā, tālu no lielākām apdzīvotām vietām būs iespēja sarunām ar FSSP priesteriem un semināristiem, kā arī garīgas konferences (angliski). Būs iespēja ik dienas piedalīties tradicionālā Romas rita latīņu Sv. Misē (Latvijā nedaudz maldinoši saukta arī saukta par Tridentes Misi). Izziņotā dalības maksa ir 185 eiro, taču rīkotāji sola, ka būs iespēja vienoties gadījumos, ja šādu summu nav iespējams samaksāt.

Svētā Pētera priesteru brālība ir pontifikālo tiesību apustuliskās dzīves institūts, proti priesteru kopiena, kura nesaliek reliģiskos solījumus, strādā kopīgi Baznīcas evaņģelizācijas misijā caur priesteru svētdarīšanu un ticīgo garīgo aprūpi. Viņu harizmas centrā ir priesteriskā kalpošana tradicionālajā Romas ritā upurējot Sv. Misi un administrējot sakramentus. Ar pāvesta Jāņ Pāvila II svētību dibināta 1988. gadā brālība, kurā tagad ir ap 300 priesteru tagad kalpo vienotībā ar pāvestu un bīskapiem 130 diecēzēs 5 kontinentos. Sīkāku informāciju par brālību var gūt viņu interneta vietnē https://fssp.com.

Priesteru formācija notiek divos starptautiskos semināros Vigracbādē (Vācijā, vāciski un franciski) un Dentonā (ASV, angliski), kur tagad studē kopā ap 150 semināristu no 30 valstīm. Ieskatu Vigracbādes semināra dzīvē var gūt arī turienes frančvalodīgo semināristu uzturētajā emuārā (blogā).

Vietu skaits – kā jau katrā pasākumā – ir ierobežots. Pieteikšanās pa e-pastu: apostolat.fssp@protonmail.com.

Šis ieraksts tika publicēts Reliģiskie ordeņi un institūti. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt